Vedpanna

Kostnadseffektiv uppvärmning med förnyelsebart bränsle. Välj en vedpanna om du vill ha möjlighet att värma upp ditt hem till ett lågt pris. Du kan välja att kombinera din vedpanna med andra energikällor för att ytterligare sänka dina energikostnader. Ved är som sagt ett biobränsle som i rätt vedpannor och när det eldas på rätt sätt ger minimal miljöpåverkan. Den koldioxid som frigörs vid förbränning är samma mängd av koldioxid som trädet ger ifrån sig när det dör och ruttnar bort. Utan tvekan är vedeldning det absolut förmånligaste sättet att värma din villa eller bostad. Väljer ni att köpa färdigkluven ved förblir vedeldning det mest förmånliga uppvärmningssättet. Bad & Värme erbjuder dig som bor i Tingsryd och Ronneby med omnejd en installation av vedpanna.

Elda med vedpanna i tätbebyggt område

Med dagens moderna pannor kan du elda i tätbebyggt område. Med torr ved och med rätt eldningsteknik behöver du inte oroa dig för att irritera dina grannar. Föroreningar och lukt försvinner. Förr ”pyreldade” man i pannan för att veden och värmen skulle vara länge, idag eldar man för fullt i vedpannan en gång om dagen och lagrar sedan värmen i ackumulatorer. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på Bad & Värme i Tingsryd!

Jämn temperatur med vedpanna

Med en modern värmeanläggning har du alltid en jämn temperatur i bostaden, gott om varmvatten och en framtidssäker anläggning med möjlighet att ansluta till andra värmekällor tex. solfångare. Vi på Bad & Värme i Tingsryd lämnar våra varmaste rekommendationer till en vedpanna som uppvärmningssätt eftersom det är både förmånligt för plånboken och miljövänligt.

Solfångaren – värmepannans bästa vän

Genom att samköra vedpanna, solfångare och ackumulatortank kan du tillgodose dig effekten av solvärmen under hela året. Solenergin ger mellan 300–600 kWh/m2 och år. Under sommarmånaderna låter du enbart solfångaren producera varmvattnet. En värmepanna anses sammanfattningsvis vara både ekonomiskt och miljövänligt.

Skräddarsydda lösningar med vedpanna

Bad & Värme i Tingsryd jobbar med Sveriges största tillverkare av pannor, Värmebaronen, NIBE och CTC Enertech group. Vi hjälper dig att hitta rätt vedpanna för just dig och din bostads personliga förutsättningar. Vår personal har lång och gedigen erfarenhet av värmepannor och skräddarsyr gärna lösningen för dig och dina specifika behov.

Välkommen att kontakta Bad & Värme i Tingsryd för ett kostnadsfritt offertförslag på vedpanna!

Kontaktuppgifter

Besöksadress
Colorama / Bad & Värme
Lokgatan 3
362 30 Tingsryd

Telefon
Butiken 0477-31265
Installation 0477-13050

Mail
Colorama
tingsryd@colorama.se

Bad & Värme
tingsryd@bad-varme.se

 

VÄRME, SANITET OCH INSTALLATION

Du är välkommen till oss när du behöver hjälp med installationer av badrumsinredningar, bergvärmepumpar, vedpannor och allt övrigt inom värme och sanitet. Våra duktiga rörmontörer hjälper dig med en säker installation med produkter av hög kvalitét.
Besök utställningen i vår butik, där vi visar de senaste nyheterna inom bad och sanitet.

ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag 9.00 - 18.00
Lördag                 9.00 - 13.00 

Telefon Butiken      0477-31265
Telefon Installation 0477-13050

MIDSOMMARHELGEN

Midsommarafton      STÄNGT

Midsommardagen    STÄNGT

 

 

 

FÄRG, TAPETER, KAKEL OCH INREDNING

I vår butik hittar du allt du behöver för att förnya hemmet; färg, tapeter, golv, inredning, kakel, klinkers och kaminer.

Kom in och prata med vår kunniga personal, som ger dig tips, råd och idéer för hur du kommer ingång med ditt projekt.